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QUEENSLAND INDUSTRIAL RELATIONS COMMISSION 
 

Industrial Relations Act 1999 
 

QUEENSLAND FIRE AND RESCUE SERVICE COMMUNICATIONS 
CENTRES AWARD - STATE 2003 

 
(Gazette, 4 April 2003) 

 
PURSUANT to the Declaration of the Commission as to a General Ruling made on 21 August 2009, the said Award is 
amended as follows as from 1 September 2009: 
 
1. By deleting clauses 5.3.2 and 5.3.3 and inserting the following in lieu thereof: 
 
5.3.2 The following salaries shall be the fortnightly base rate payable for Classification Levels CO1 and CO2 

employees in the Eastern District of the Southern Division: 
 

Current Classification Per Fortnight New Classification 
 $  
   
Communications Operators    
1st year 1,348.10 CO1 PP1 
2nd year 1,434.30 CO1 PP2 
3rd year 1,434.30 CO1 PP2 
4th year 1,512.30 CO1 PP3 
   
Communications Officers    
All current officers 1,647.20 CO2 PP1 
 1,685.80 CO2 PP2 
 1,724.20 CO2 PP3 

 
5.3.3 The rates of pay in this Award are intended to include the arbitrated wage adjustment payable under the 

1 September 2009 Declaration of General Ruling and earlier Safety Net Adjustments and arbitrated wage 
adjustments.  This arbitrated wage adjustment may be offset against any equivalent amount in rates of pay 
received by employees whose wages and conditions of employment are regulated by this Award which are above 
the wage rates prescribed in the Award.  Such payments include wages payable pursuant to certified agreements, 
currently operating enterprise flexibility agreements, Queensland workplace agreements, award amendments to 
give effect to enterprise agreements and overaward arrangements.  Absorption which is contrary to the terms of 
an agreement is not required. 

 
Increases made under previous State Wage Cases or under the current Statement of Principles, excepting those 
resulting from enterprise agreements, are not to be used to offset arbitrated wage adjustments. 

 
Dated 1 October 2009. 
 
G.D. SAVILL, 
Registrar. 
 


